Alltid är det nåt...

Det blev promenad på lördagen i alla fall eftersom solen tittade fram på eftermiddagen. Annars gjorde vi inte så mycket i helgen. Vi bara passade på att njuta av lugnet. Fast jag saknade Joakim, det blev nästan för lugnt och tyst när han var borta.

Igår var vi till öppna förskolan igen och
Jenny fick den äran att följa oss dit igen :-P Joakim var väldigt intensiv och jobbig då men ännu värre blev det när vi försökte kolla i centrum efter öppnis...
Idag har Joakim varit på dagis igen (skönt) och jag har varit på babyöppet på öppnis för första gången. Det var ganska lite folk och det var skönt. Jenny var med idag igen. När jag kom och hämtade Joakim så fick jag veta att han slagit i munnen i någons huvud ganska hårt och när jag tittade i munnen såg jag att ena framtanden blivit intryckt och tandköttet var mycket mörkare där.. Så det var bara att ringa tandläkaren när vi kom hem. Vi hade tur för dom tyckte vi skulle komma ner på en gång så Tomas fick åka hem och nu är dom hos tandläkaren och tittar.

Saknar

I torsdags ringde Tomas syster Susanne och frågade om Joakim ville följa med dom till landet i helgen. Och det ville han ju såklart. Så i går kväll var dom och hämtade honom och han kommer hem i morgon. Det är jobbigt att han är borta men samtidigt så lugnt och skönt. Jag vet ju att han har superkul med sina kusiner och att han har tusen gånger så kul mot vad han skulle haft hemma med oss. Men jag saknar...

Igår var vi till öppna förskolan igen.
Jenny och Måns var också med. Efter öppnis åt vi lunch i centrum, det var ett helt projekt eftersom Joakim verkade ha myror i baken men på nåt sätt lyckades vi bli mätta i alla fall.
På kvällen sen efter Joakim åkt och Gabriel och Sofia hade somnat. Hade jag och Tomas lite mys framför tvn.


Idag händer nog inte så mycket. Hade först tänkt att vi kanske kunde ta en promenad men det var innan jag visste att det skulle regna så nu har jag övergett den tanken... Blir kanske till att rensa lite bland småttingarnas kläder istället.

Hemmavecka

Hade tänkt att gå till öppna förskolan på babyöppet den här veckan men det var innan jag upptäckte att det var friidrott på tv på fm tis-tors så även om jag låter väldigt väldigt tråkig och opedagogisk så har jag suttit inne och tittat på tv i 2 dagar och låtit barnen leka på filten i barnrummet. Och så blir det även idag...

Annars har det varit ganska jobbigt här hemma när Joakim inte varit på dagis. Försöker nu att få dispens att ha Joakim på dagis varje dag. Jag hoppas hoppas hoppas att det går att ordna för det är jobbigt för alla när Joakim är hemma och speciellt för honom själv skulle jag tro eftersom jag inte kan ge honom den stimulans han behöver. Det är jobbigt att erkänna att man inte klarar av att ta hand om sitt eget barn och jag känner mig verkligen som en dålig mamma. Han är ju som jag berättat tidigare väldigt jobbig på dom små också. Jag kan inte gå iväg ens några sekunder utan att han är på någon av dom och gör nåt. I morse tex hade jag lagt båda i spjälsängen när jag skulle gå på toaletten och helt plötsligt blir Sofia jätteledsen, då hade Joakim slagit henne i magen... Vad ska man göra?

Projektet är klart

Joakim och jag har ju som jag skrev tidigare haft ett litet projekt här hemma och nu är det klart. Ett litet akvarium med pappersfiskar blev det och så här ser det ut


Söndagsmys

Igår när barnen somnat kröp vi ihop i soffan med grönsaker, dip och lite chips. Det var mysigt :-)


Det blir inget besök på öppna förskolan idag. Jag och Joakim håller på med ett projekt här hemma. Visar vad sen när det är klart :-)

Så var helgen slut igen

Helgerna går så otroligt fort nu när semestern ät slut. Känns som vi inte hinner ha någon ledig tid alls tillsammans.
Men nu är det bara att gilla läget... Idag är jag och Tomas i alla fall ganska trötta. Igår blev det grillning på baksidan med flera av grannarna här omkring, det var jättetrevligt och vi satt ute till typ 2 (trots att det regnade). Det var ju min tur att få sovmorgon i morse så jag tänkte att det är ju ok att sitta uppe ett tag. Men det visade sig att Tomas visst fick i sig en aningen för mycket alkohol och inte var riktigt kapabel till att gå upp och ta hand om alla barn före 6 i morse. Så jag klev snällt upp och lät stackarn sova vidare. Det var ju tur att jag bara tog någon cider tidigt i går kväll så jag var i alla fall inte bakis... Dock var jag trött som få eftersom Gabriel hann vakna 3 gånger under de 4 timmar vi sov. Så jag fick inte så mycket sömn inatt...

I fredags gick vi alla fall till Öppna förskolan en sväng och det gick över förväntan... Joakim var inte så jobbig även om han hade lite svårt att lyssna ibland. Det var nog skönt för honom att få komma iväg och inte bara sitta hemma och ha tråkigt. Det var ganska skönt att träffa andra mammor och ha en vuxen konversation också.
Vi ska nog försöka gå en sväng i morgon också om vi orkar.

Ikväll ska jag dippa grönsaker. Mums det ska bli gott...

Vad ska man hitta på

Jag har varit i cenrum både tisdag och onsdag den här veckan så jag tror att jag hoppar över det idag. Fast eftersom jag har så tråkigt så hamnar jag väl där i alla fall tillslut.

Igår kom liberos up&go paket. Och jag fick såklart 2 eftersom jag har 2 bebisar :-)
I paketen var det lite blöjor, tvättlappar, strumpor och lite annat smått och gott. Det var en lite boll i varje paket och den var väldigt populär hos Gabriel. Han har ålat runt som en galning efter den där bollen nu på morgonen. Sötisen..

I morgon ska jag förska våga mig ner till öppna förskolan med alla barn. Kanske att Joakim blir lite lugnare om han får gå dit istället för att bara vara hemma med oss.

Men vad ska vi hitta på idag då? Ja den som lever får se ;-P


Lungt och skönt (Behöver hjälp)

Joakim är på dagis och småttingarna sover, lungt och skönt med andra ord...
Trodde jag skulle bryta ihop igår. Joakim var ju hemma från dagis och var jobbigare än nånsin. Han lyssnade inte, han klättrade och hoppade i soffan. Han klättrade, slog och la sig på Gabriel och Sofia. Han slog, sparkade och hoppade på mig. Han skrek och levde rövare och skrattade åt mig när jag sa till honom och jag höll som sagt på att bryta ihop. Jag försökte aktivera honom och vi var ute i lekparken men eftersom jag även är tvungen att ta hand dom andra 2 så är det inte så lätt att aktivera Joakim hela tiden. Jag kunde knappt ens gå på toaletten i går eftersom han då snabbt var på en av dom små. Vet inte hur jag ska klara att vara ensam med alla barn 2 dagar i veckan.
Någon som har något tips?

Både i fredags och lördags blev det grillning och i lördags satt vi ute med flera av grannarna större delen av em och kvällen. Det var supertrevligt. Jag och Johanna (grannen) hamnade på magget sen och det var skoj. Men precis som förra gånge så var det inte så kul på söndagen...

Idag ska vi nog gå till centrum en sväng i alla fall och lämna tillbaka lite kläder jag köpte förra veckan.


Ensam med alla barn

Idag är det fredag igen och jag är hemma med alla barn. Joakim var glad att slippa gå till dagis idag. Igår blev han lika ledsen igen när jag lämnade honom men idag är han som sagt hemma. Vi får väl se hur det går, det har ju inte börjat på det bästa sättet direkt. Han har väldigt svårt att lyssna och göra det man säger åt honom men det är väl bara att bita ihop och se glad ut :-)
Tomas kommer i alla fall hem vid halv fyra så jag får skrika då...

Igår var jag till centrum med småttingarna och träffade Jenny och Måns. Jag köpte byxor och en kjol (som jag inte vet om jag ska behålla) och sen följde dom med hit och lekte lite.

Ikväll ska vi nog grilla, känns som det var ett tag sen nu eftersom vi grillade var och varannan dag på semestern.

I onsdags när jag hämtat Joakim på dagis gick vi till en lekpark och åt mellanmål, tanken var att vi skulle leka där också men redan innan han hade fått i sig mellanmålet var han tvungen att cykla hem och bajsa. Efter det så gick vi till en annan lekpark och lekte en stund. Bjuder på lite bilder från den dagen...
     

   

  

   

Så var det onsdag då

Idag var det inte kul att lämna Joakim på dagis. Han blev jätteledsen och ville gå hem. Så brukar inte han göra men det är inte så många barn på dagis den här veckan och förmodligen ingen av hans kompisar. Kan tänka mig att det är därför i alla fall...

Och så lite bilder från förra veckan

Jag och Joakim bakar mockarutor
  

Sofia och Gabriel testar gåstolen som vi lånade från kusin Måns
 

Dags för en liten uppdatering då...

Har inte blivit så mycket bloggande på sista tiden, tappade liksom lusten ett tag där. Men nu blir det nog lite lättare att få tid och lust eftersom semestern är slut och jag får lite lugnare här hemma.

Vi har hunnit med lite under den tiden jag inte skrivit nåt i alla fall.
Juha fyllde 50 år 25/7 och det var vi såklart med och fira. Först var vi och hälsade på en sväng på dagen med alla barn och gav vår present. Sen åkte alla barnen hem till Tomas systers familj och sov kvar där så vi kunde vara med på festen på kvällen... Festen var supertrevlig och jag hade jättekul. Lika kul var det däremot inte dagen efter...

Juhas present


Förra veckan var vi mest hemma och ute på baksidan med grannarna. Lite grillining blev det också såklart.
I söndags var vi på kalas hos Tomas syster. Hennes yngsta fyllde 3 år. Det var trevligt att träffa alla som var där och kul för Joakim att han fick leka lite med barn i hans ålder.

Nu är ju tyvärr semestern slut och Tomas har börjat jobba igen. Joakim får bara vara 15 timmar på dagis så igår var alla barnen hemma med mig. Vi var till BVC och det blev vägning och mätning av alla barn. Och Gabriel och Sofia fick 2 sprutor igen. Vikt och längd då på alla barn: Joakim 108,5 cm 20,8 kg. Gabriel 67 cm 8380 gram. Sofia 62,5 cm 6980 gram. Så dom växer så det knakar allihop. Sprutorna gick bra, båda blev lite ledsna men det gick över väldigt fort.  Jag hade ju mamma med mig till BVC och hon följde med oss hem sen så egentligen kan man inte säga att jag varit ensam med barnen än. Tack älskade mamma för att du finns och för att du är så snäll och hjälper mig. Jag älskar dig!
Joakim är i alla fall tillbaka på dagis idag och gissa om han har längtat.. Jodå han har tjatat i nästan 4 veckor, alltså hela semsetern... Men det är inte så konstigt för vi har egentligen inte gjort något kul för honom när vi varit lediga så han har nog varit uttråkad. Tänkte åka till Skansen med honom och några andra i veckan som var men det blev inget tyvärr men vi ska försöka komma iväg någon helg sen istället så han får göra något i alla fall..

Nu ska jag bara sätta mig och njuta av lugnet och tystnaden en stund. Fast då vaknar väl småttingarna på en gång bara för det.

Follow Mamma Sandra Blogg listad på Bloggtoppen.se Startblogg.se