Inga bilder denna gång

Som jag nämnt innan så skulle det inte hända så mycket idag och det har det heller inte gjort. Var några timmar hos mamma på eftermiddagen men annars har vi bara varit hemma. Suttit ute på balkongen har jag gjort en stund på kvällskvisten, det kändes riktigt somrigt ute.

Hade tänkt att lägga ut lite bilder men orkar inte det just nu så det får nog bli i morgon istället...


Grattis alla mammor!

Idag är det mors dag och som mamma hade man kanske hoppats på att bli uppvaktad på något sätt. Men nej, mina barn är lite för små för att överhuvudtaget förstå vad mors dag innebär så jag får ge mig till tåls några år.

Idag blir det till att åka en sväng till mamma och uppvakta. Barnen har också en liten present till sin älskade mormor :-)
Joakim är så söt. Vid frukosten sa jag att vi skulle hälsa på mormor för att det var mors dag. Tomas förklarade att på mors dag ska man vara snäll mot mamma och visa mamma att man tycker om henne. Då säger sötnosen: "Jag tycker om min mormor" :-) Mormor kommer bli så glad när hon får höra det.

Ska väl gå ut och sätta mig en stund på balkongen om en stund och försöka sola lite annars händer det nog inte så mycket i dag.

Trevlig eftermiddag och Robinsonkväll

Det blev inget centrum för mig idag. Istället tog hela familjen en promenad i sommarvärmen.
På eftermiddagen/kvällen grillade vi på baksidan med några av våra grannar. Det var supertrevligt och god mat :-)
Tack grannarna för en trevlig kväll. :-)
Men vid åtta var jag tvungen att gå in eftersom det var Robinsonfinalen. Tyvärr blev jag lite besviken när inte Jarmo vann som jag hållt på från första början.
Nu tittar jag på illusionisten men det blir nog snart läggdags eftersom jag har fått huvudvärk :-(


Bästa natten hitills

Igår var jag ensam hemma med alla 3 barn på förmiddagen och det gick ju ganska bra. Men efter allt flängande sen så var jag väldigt trött och därför gick jag och la mig tidigt igår. Joakim somnade vid 20 och Gabriel och Sofia åt vid 19.30 och somnade vid 21 ungefär. Själv så låg jag i sängen halvdöd redan vid 21.45 och somnade nog staxt därefter. Sen vaknade jag inte fören vid 6 i morse så jag har fått sova ungefär 8 timmar i natt jippie :-D
Sofia hade vaknat 1 gång och Gabriel 2 gånger i natt men jag bad Tomas igår kväll att han skulle ta hand om dom om dom vaknade på natten så jag kunde få sova och det gjorde han min underbara älskling. Men han behövde som vanligt bara stoppa nappen i munnen på dom så somnade dom om. Dom vaknade vid 6.45 ungefär och var så klart hungriga när dom inte ätit på så länge. Mina duktiga barn.

Jag har redan hunnit sitta ute på balkongen och sola en stund idag men det blev så fruktansvärt varmt så jag gick in igen.
Tomas och Joakim är och handlar och småttingarna sover så gott. Men det börjar snart bli dags för mat igen så det dröjer nog inte länge innan dom vaknar.

Nu ska jag försöka hinna tömma kameran så jag kan lägga upp några nya bilder här på bloggen.


Dagen idag

Idag har vi varit till Hallstavik och firat min syster som fyller 30. Det var trevligt att komma dit. Vi satt ute och fikade i det fina vädret. Sen åkte vi en sväng till Tomas mamma också innan vi åkte hem igen.
Så vi har varit borta stor del av dagen idag. I morgon blir det nog ganska lungt, ska väl försöka ta mig ner till centrum en sväng och försöka hitta nåt till mamma (mors dag på söndag).
Men nu ska jag titta färdigt på CSI...

Helena 30 år idag!

GRATTIS min älskade syster på din dag.


Snart sprängs dom...

Det är helt otroligt, Joakim vaknade precis och småttingarna sover fortfarande. Dom har inte ätit sen 20.30 ungefär och tuttarna håller nästan på att srängas av all mjölk...
Gabriel vaknade 2 gånger inatt men fick bara nappen och somnade om på en gång, skönt.
Så här länge har aldrig alla barn sovit samtidigt. :-)

Igår hade jag fullt upp. Först åkte vi till stinsen för att jag jag skulle köpa amningsbh på change men det fanns ingen i rätt storlek så klart. Dom var tydligen slut på lagret eftersom dom har en kampanj där alla medlemmar får 50% på alla bh:ar, men hon trodde dom skulle få in flera i mitten av juni.
Vi var också till min mamma igår och sen har jag hållt på och fixat med lite annat här hemma.


Mina stackars fötter

Idag har vi vart till IKEA och handlat lite smått och gott. Bla barnstolar till Gabriel och Sofia. Jag köpte även lite tyg med barnmotiv så jag kan sy örngott till bebiskuddarna. Ska bara orka först...
Jag har också varit i centrum och letat present till min syster som fyller 30 på fredag, det är inte det lättaste att köpa något till henne eftersom inte önskat sig något speciellt.
Och nu har jag så ont i mina fötter eftersom jag flängt runt så mycket så nu hoppas jag på en lugn kväll så jag kan vila mina fötter ordentligt.
Jag var så klart tvungen att köpa lite naturgodis när jag var i affären också. Jag bara älskar paranötter som är täckta av choklad eller yoghurt mums. Det ska bli gott ikväll :-)

Penicillin

Så har den här dagen gått också. Tiden går så otroligt fort nu tycker jag.
Joakim fick i alla fall penicillin mot svinkopporna så nu ska dom förhoppningsvis väck.
Vi har varit i lekparken och lekt idag med grannen. Det var kul, i alla fall en stund tills det cyklade förbi en "stor" tjej som Joakim tycke var roligare... Även lite träning med cykeln har hunnits med idag, han är verkligen jätteduktig.
Nu är det Navy CIS som gäller fram till 21 och sen får vi se om jag orkar kolla på något eller om jag slocknar, är fortfarande trött som bara den...

Svinkoppor

Joakim har fått svinkoppor, stackarn. I halva ansiktet har han dom elendiga kopporna. Det är därför dagisförbud till kopporna torkat eftersom det smittar väldigt lätt. Just nu är Tomas med Joakim hos farbror doktorn eftersom vi inte får stopp på dom, det blir bara fler och fler. Förhoppningsvis får han penicillin mot det. Vi har testat den receptfria salvan man kan köpa på apoteket men Joakim skriker rakt ut när vi försöker smörja. Såren gör så ont. 

  

Idag är jag trött som bara den, har sovit hyfsat bra i natt så jag vet inte varför.
Igår var vi ute nästan hela eftermiddagen och jag smartskalle glömde så klart att smörja in mig. Men jag brände mig inte som tur var, det var så varmt så jag försökte hålla mig i skuggan. Idag ska det också vara varmt så jag måste komma ihåg att smörja in både mig och Joakim innan vi går ut.

Cykla utan stödhjul

Ja det vad vi försöker lära Joakim just nu och det går faktist väldigt bra. Nu har vi precis kommit in efter nästan 1 timmes övning. Så klart blev det en del bilder också :-)

   

Självklart så ramlades det lite också men inte så farligt för att bara ha cyklat utan stödhjul 2 gånger.

 

God morgon!

Ny dag och ny vecka. Tiden går så otroligt fort nu, jag hinner knappt med.
Idag vet jag inte vad som händer. Tomas är hemma med Joakim idag i alla fall.
Jag kanske måste gå en sväng till centrum och leta present till min syster som fyller 30 på fredag.


Några fler bilder från gårdagen


Dom "stora" barnen äter frukt i köket


Dom små fick vara i vardagsrummet

Släktträff

Idag hade vi en liten släktträff här hemma hos oss. Mamma och mina 2 systrar, Helena och Jenny var här med sina barn Freja, Emil och Måns. Det var trevligt men blev väldigt stojigt eftersom Joakim och Freja är väldigt bra på att trissa upp varandra. Måns får också vara en i gänget ibland och han kan också vara rätt bra på att låta...



Systrarna Andersson med sina barn

  

Middagen är avklarad och det blev Korvstroganoff med ris och kokta grönsaker, mumsigt.
Idag har vi också hunnit med att vara i lekparken med grannarna, det var skoj tyckte Joakim eftersom dom hade en boll med sig :-)

En av bilderna som vi tog på förmiddagen blev fin, det var en ensam gullviva som stod för sig själv i gräset.

Fotograferingspromenad

Nu har vi precis ätit lunch, det blev resterna från gårdagen, Tomas supergoda köttfärssås mums.

Innan lunchen tog vi en promenad med kameran så nu har vi tagit en hel del bilder ute i naturen. Får se om det blev några bra bilder som är värda att lägga upp här, man vet aldrig...

Får se om det kommer några besökare idag, än har ingen hört av sig men den som lever får se...


Besök

Idag har vi haft besök av Joakims kusin (och hennes mamma och pappa förstås). Hon är snart 2½ år och Joakim tycker väldigt mycket om henne, trots att dom ses så sällan.

Tomas lagade spagetti och köttfärssås till middag och det var såå gott. Ingen gör köttfärssås som han :-) Efter middagen tog vi en promenad och det kändes så härligt ute, nästan som sommar. Var ju tvungen att passa på när solen äntligen tittade fram.
Sen har vi kollat på Robinson och nu är det CSI.

Imorgon kommer kanske min syster från Hallstavik och hälsar på med sina barn, det ska bli kul att träffa dom för vi ses inte heller så ofta tyvärr. Min andra syster (Jenny) skulle nog också komma hit imorgon med Måns. Så det blir fullt hus imorgon också :-D

Bra natt

Denna natt har varit riktigt bra. Småttingarna somnade vid 22.30 tiden igår kväll efter dom ätit och vaknade först vid 6 och ville ha mat. Skönt att få sova lite mer sammanhängande nu det gör så mycket. :-)

Glömde säga att vi hade besök igår av barnens mormor och morfar Juha. Joakim tycker det är så kul att träffa dom.

Idag ska vi också få besök vad jag hört men vi får se om det verkligen blir så...


Äntligen klar

Nu har jag äntligen blivit klar med dopinbjudningarna. Ska bara köpa frimärken och lägga dom på lådan i morgon så har vi den saken ur världen.. :-D

Idag har Joakim cyklat utan stödhjul för första gången. Jag var inne med småttingarna men enligt rapporter jag fått så var han väldigt duktig och kunde cykla utan stödhjulen. Joakim fick nämligen en ny cykel igår och den är han så klart väldigt stolt över.

Joakim har ritat några fina gubbar idag, han har blivit så duktig och nu är det inte bara en massa klotter längre när han ritat. Här kommer i alla fall en bild på en av gubbarna han ritade idag.


Tandläkare och BVC

Jaha så har det gått nästan 2 veckor sen jag bloggade.. Att det ska vara så svårt att skriva lite oftare.
Ska försöka skärpa mig...

Hur som helst så var jag till tandläkaren förra veckan. När jag satt och väntade på att få komma in så slog det mig plötsligt att jag var livrädd. Min "vanliga" tandläkare går nämligen en utbildning så jag har fått en annan och det var första gången jag skulle träffa henne. Tänk om den nya tjejen skulle vara hårdhänt eller om jag inte skulle tycka om henne. Men det gick hur bra som helst. Hon var lika snäll och trevlig som den jag hade innan och det var skönt.
Jag var dessutom lite nervös för jag var beredd på att jag hade flera hål som skulle lagas eftersom jag inte skötte mig speciellt bra under graviditeten utan drack väldigt mycket cola och åt godis och hade svårt att borsta tänderna eftersom jag kräktes då. (Colan är jag ganska bra på att dricka fortfarande).
I alla fall, gissa om jag blev förvånad när tandläkaren säger att jag inte har några hål att laga. Men inte är jag ledsen för det inte :-)

I fredags var vi till BVC för läkarkontroll och kollade så klart vikt och längd.  Båda barnen går fortfarande upp mycket men inte längre fullt så mycket som dom gjorde i början... Gabriel är 62,1 cm (ev lite längre då sköterskan inte tyckte hon fick ut honom ordentligt) och väger 6825 gram  och Sofia är 57,6 och väger 5825 gram.
Gabriel har gått ca 3,4 kg på 2½ månad och Sofia ca 3 kg, det är ganska mycket men då vet jag i alla fall att dom får i sig ordentligt med mat trots att jag "bara" ammar.

Håller på att fixa inbjudningskort till dopet och hoppas att dom kan bli klara idag eller i morgon så vi kan skicka ut dom sen. Känns som det börjar bli dags för det. Senare ska jag lägga ut bild på hur korten blev.
Skulle så gärna vilja att någon sjöng på dopet men vet inte vem det skulle vara. Någon som känner sig manad?

Världens finaste...

Mina underverk


Joakim


Gabriel


Sofia

Snälla barn

Tiden går väldigt fort nu för tiden. Gabriel och Sofia har redan blivit 2 månader fast det känns som det var typ nyss dom föddes. Alla barnen sover nu, dom brukar faktist somna i rätt hyfsad tid. Joakim somnar vid 20-tiden och Gabriel och Sofia somnar vid 21-tiden oftast. Sen brukar Gabriel vakna 1 gång på natten eller om jag har otur så blir det 2 gånger medans Sofia oftast sover hela natten och inte vaknar fören vid 6-7 nånting. Det händer ju såklart att Sofia också vaknar en gång på natten och vill ha mat men oftast inte.
Joakim brukar komma in till oss på natten och vill sova i vår säng men vi försöker få honom att sluta med det, Vi har gått tillbaka med honom till hans säng i över 1 månad nu men han fortsätter ändå komma tillbaka varje natt, ibland kan han även komma 2 gånger.
Någon som har nått tips för hur vi ska få honom att sova i sin egen säng hela natten?
Det är i alla fall skönt att man får sova ganska långa sammanhängda stunder på natten, nu känns det inte längre som man är en zombie på dagarna.

Hela familjen har gått och blivit snuviga också, utom jag då som är frisk som en nötkärna :-)

Gabriel och Sofia fortsätter att öka i vikt i raketfart, nu var det visserligen ganska länge sen vi var på BVC men innan så har som ökat med ca 500 gram i veckan. BVC-sköterskan blir lika chockad varje gång vi kommer dit. Många är förvånade att dom går upp så mycket eftersom jag bara ammar båda 2...

Nästa vecka ska jag till tandläkaren :-/ vet inte om jag vill dit, har säkert fått en massa hål, jag var ju inte direkt duktig att hålla mig från cola och godis under graviditeten så det bådar inte så gott. Men jag har 2 tänder som ilar ganska bra om jag tuggar på nått hårt så det kan nog vara bra att gå dit i alla fall.


Follow Mamma Sandra Blogg listad på Bloggtoppen.se Startblogg.se